Somon cu fasole verde, cartofi și sos.

Somon cu fasole verde, cartofi și sos.

somon 2

Pentru a prepara aceste bucate avem nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru 1 porție:

Somon – 2 bucăți,  fasole verde înghețată -200gr, cartofi – 2 bucăți, sare, piper, suc de lămâie, ulei de măsline – 1 lingură.

Pentru sos:

muguri de pin 25 gr, ulei de măsline – 1 lingură, 1 cățel de usturoi, busuioc verde – 4 fire, sare – după gust.

Încep cu curățirea cartofilor, pe care îi feliez și îi pun la fiert pentru 15 minute, apoi adaug fasolea congelată peste ei pentru încă 5 minute de fierbere. Scurg apa,  îi acopăr cu sosul, ce îl pregătesc în timp ce fierb cartofii.

Pentru sos: rumenesc ușor mugurii de pin, îi las să se răcească, spăl și mărunțesc frunzele de busuioc, adaug 1 lingură ulei de măsline, usturoiul dat prin răzătoare și mugurii de pin, sare. Mixez cu blenderul până se obține o pastă,  pe care o adaug peste cartofii și fasolea scurse, amestec atent, să nu prea zdrobesc cartofii. Dacă e nevoie mai adaug sare! 

Somonul se pune pe tigaia încinsă,  dacă aveți o tigaie modernă nu e nevoie s-o ungeți cu ulei,  somonul va elimina grăsimea sa,  pentru 20 minute (10 pe o parte și 10 pe cealaltă) sub capac, la un foc moderat. Eu îl prefer un pic rumenit, pentru acesta îi scot pentru încă 2-3 minute capacul, periodic storc peste el suc de lămâie și îl stropesc cu ulei de măsline, să nu fie uscat.

Poftă bună și să aveți sănătate!

15 august 2016 Maria Botnaru

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s