Curiozităţi despre pepenele roşu

Curiozităţi despre pepenele roşu

Zece curiozităţi despre pepenele roşu

Este bogat în antioxidanţi, vitamine şi minerale Pepenele este de departe cel mai răcoritor fruct din timpul verii. Nutriţioniştii îl laudă pentru numeroasele beneficii pe care le aduce organismului.

 Cercetătorii au descoperit în urma unor studii că sunt foarte multe  beneficii pe care le aduce consumul de pepene roşu pentru sănătate. Printr curiozităţi despre pepenele roşu este faptul că poate aduce beneficii în ameliorarea unor dureri care apar din cauza osteoartitei.    De asemenea, poate conferi o flexibilitate a membrelor. 100 de grame de pepene roşu conţin 30 de calorii, 1 gram de fibre, 10 grame de zahăr, 1 gram de proteine, vitamina A, C, E, D, B6, B12, dar şi numeroase minerale, precum fier, calciu, magneziu sau fosfor.     Tot pe lista de curiozităţi despre pepene trebuie trecut şi faptul că are un conţinut scăzut de grăsimi şi colesterol. De asemenea, este bogat în antioxidanţi, consumul de pepene ajutând organismul să lupte împotriva radicalilor liberi şi protejează vasele de sânge, împiedicând îngroşarea pereţilor arteriali.    Dintre curiozităţi legate de pepenele roşu trebuie ştiut şi că are un conţinut mare de potasiu şi poate împiedica formarea pietrelor la rinichi şi creşterea acestor. Mai exact, consumul de pepene roşu reduce concentraţia de acid uric din sânge şi are proprietăţi diuretice.   

Curiozităţi despre pepene roşu. Bun şi pentru frumuseţe!

Trei felii de pepene consumate în fiecare dimineaţă vă pot aduce relaxarea pentru toată ziua. De asemenea, există studii care spun că pepenele roşu te ajută să te concetrezi mai bine pe parcursul zilei. Datorită conţinutului de vitamine, săruri şi aminoacizi, consumul de pepene roşu poate combate anxietatea, stresul sau atacul de panică.     Cosmeticienii spun că îţi face pielea mai strălucitoare şi mai fină. Consumul de pepene roşu aduce beneficii şi pentru piele, întrucât are o serie de nutrienţi. De altfel, sunt numeroaase tratamente cosmetice care au în conţinut pepene roşu. Pepenele roşu este ideal pentru hidratarea tenului uscat, ajută la exfolierea delicată a pielei reziduale şi, mai spun specialiştii, stimulează producţia de colagen, conferind fermitate tenului.   În ceea ce priveşte contrindicaţiile consumului de pepene roşu, medicii spun că persoanele bolnave de diabet trebuie să consume cu mare precauţie, potrivit hidraţilor de carbon care le sunt prescrişi. De asemenea, consumul de pepene roşu e bine să se facă separat de celelalte alimente şi astfel să se evite procesul de fermentaţie, care ar putea afecta sistemul digestiv. 

Citeste mai mult: http://adevarul.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s