BENEFICIILE OȚETULTUI DIN MERE

BENEFICIILE OȚETULTUI DIN MERE

Ce vă vine prima dată în minte atunci când vă gândiți la oțetul de mere? Cel mai probabil, dressing pentru salată sau conservant.

secrete
Ei, bine, trebuie să știți că oțetul de mere are numeroase proprietăți, fiind un remediu excelent pentru sănătate și frumusețe, cu un cost mai mult decât accesibil.

Beneficiile oțetului de mere: topește kilogramele

Datorită conținutului de acid acetic, oțetul de mere vă ajută să pierdeți în greutate prin topirea grăsimii depusă pe abdomen și pe cea din jurul taliei. Deși nu există dovezi științifice care să ateste acest lucru, există multe studii afectuate pe această temă.

Ceea ce este sigur este că oțetul de mere este un ajutor de nădejde al dietelor. Pentru a profita cât mai eficient de proprietățile lui, este important să beți zilnic un pahar de apă în care ați dizolvat două linguri de oțet de mere.

Pentru a obține rezultate mai bune, vă recomandăm s-o faceți pe stomacul gol, dimineața, înainte de a servi micul dejun.

Beneficiile oțetului de mere: ține sub control diabetul zaharat

Oțetul de mere reduce și controlează nivelul glucozei din sânge, după cum arată numeroase studii. Astfel, doza zilnică de două lingurițe de oțet de mere dizolvate într-un pahar de apă se bea înainte de culcare – nivelul zahărului din sânge poate scădea cu până 6%.

Totuși, este bine să consultați un medic înainte de a apela la acest remediu, întrucât oțetul de mere conține crom, un component care poate perturba nivelul de insulină.

Beneficiile oțetului de mere: elimină ciuperca piciorului

Dacă suferiți de ciuperca numită Candida Albicans, oțetul de mere este util în eliminarea acesteia și prevenirea infecțiilor ulterioare. Cel mai adesea, această ciupercă se formează între pliurile pielii sau între degete. Acidul acetic din oțetul de mere elimină ciuperca și chiar vine în completarea tratamentului medicamentos.

Cum se face? Umpleți un vas cu apă călduță și adăugați 2-3 cești de oțet de mere, după care scunfundați-vă picioarele timp de 15 minute.

Beneficiile oțetului de mere: calmeaza crampele

Dacă vă confruntați cu crampe în timpul nopții, cel mai probabil aveți o lipsă de potasiu.

Oțetul de mere este bogat în acest mineral, așa că puteți beneficia de avantajele lui: dizolvați două linguri de oțet de mere și una de miere într-un pahar cu apă călduță pe care să-l beți înainte de culcare.

Beneficiile oțetului de mere: util în caz de varice

Este important de menționat că acest remediu împotriva varicelor nu are o bază științifică, însă multe persoane îl folosesc pentru atenuarea durerilor provocate de această afecțiune, precum și pentru reducerea varicelor inflamate.

Iată două opțiuni: Se diluează un pic de oțet în apă și se înmoaie un tifon curat în aceasta, după care se înfășoară (nu foarte strâns) în jurul zonei afectate. Se stă așa timp de 30 de minute.

O altă variantă ar fi să consumați cât mai mult oțet de mere crud: de exemplu, în salate sau să se bea dizolvat în apă, dimineața și seara. Rezultatele se vor vedea încă din prima lună.

Beneficiile oțetului de mere: scade colesterolul și hipertensiunea

Studiile asupra subiectului au arătat că persoanele care consumă salate asezonate cu oțet de mere, de cel puțin cinci ori pe săptămână, au șanse mai reduse de a suferi de boli cardiace.

Totodată, potasiul conținut de oțetul de mere diluează sângele, controlând astfel presiunea arterială. Pe de altă parte, pectina absoarbe grăsimea care se depune pe vasele sangvine.

Beneficiile oțetului de mere: calmează durerea în gât și tusea

Fiind un antiseptic puternic, oțetul de mere omoară virușii care provoacă durerile în gât sau amigdalitele. De exemplu, dacă aveți gâtul inflamat, faceți gargară cu o cană de apă călduță în care ați dizolvat o lingură de oțet de mere. Nu înghițiți apa!

O altă variantă ar fi să amestecați o lingură de miere cu una de oțet de mere și să sugeți amestecul precum o bomboană.

Beneficiile oțetului de mere: de ajutor în caz de acnee

Oțetul de mere este ideal pentru eliminarea coșurilor și a punctelor negre, asigurând strălucire tenului. De asemenea, oțetul de mere reface stratul acid al dermului în cazul pielii foarte uscate sau, din contră, reduce sebumul și curăță pielea în profunzime.

www. știri.com.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s