Slănina întarește sistemul imunitar

Slănina întarește sistemul imunitar

Aceasta calitate se datoreaza acidului arahidonic, care favorizeaza scaderea colesterolului, imbunatateste functiile de protectie ale organismului si produce compusi chimici responsabili pentru raspunsurile imune si reactiile inflamatorii.

Cantitati mici de grasime sunt de folos pentru inima si vasele de sange, reglementeaza contractiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale muschiului cardiac, si sprijina tonusul vascular.

Fumatorii au, de asemenea, un beneficiu daca mananca putina slanina, datorita faptului ca ea contine seleniu. Acest microelement intareste sistemul imunitar si previne oxidarea in organism. Astfel, pagubele produse de tigari se reduc partial.

Slanina incetineste si intoxicarea alcoolica, prin acoperirea peretilor stomacului cu grasime si crearea pansamentului gastric, care previne absorbtia rapida de alcool din stomac. Alcoolul trece mai departe in intestin, unde, totusi, va fi absorbit, dar treptat.

Slanina este utilizata pe scara larga in medicina populara, inca din negura timpului. Este un remediu pentru dureri de articulatii. Inainte de culcare, se freaca bine articulatiile bolnave cu untura topita sau cu slanina veche, tocata prin masina de carne, la care se adauga o lingura de miere de albine. Deasupra se aplica celofan sau hartie de pergament, se inveleste cu un fular sau un batic de lana si se lasa sa actioneze peste noapte.

Se utilizeaza in cazul tulburarii mobilitatii articulare dupa traumatisme. Zona afectata se freaca cu 100 g slanina de porc, amestecata cu o lingura de sare, apoi se bandajeaza cu un strat gros de lana.

Pe locul inflamat de mastita se aplica o felie subtire de slanina veche, deasupra se pune o bucata de staniol de la o ciocolata sau dintr-un pachet de tigari si se bandajeaza sau se lipeste cu leucoplast.

In caz ca avem eczema, se topeste slanina nesarata si se raceste la 35 de grade. Se amesteca bine 2 linguri de grasime topita cu albusuri de la 2 oua crude, 100 g pasta din fructe de solanum (zarna, lasnicior), 3 linguri suc de rostopasca. Alifia se lasa la macerat 2-3 zile, la rece, apoi se ung locurile bolnave, de 2 ori pe zi.

In cazul ca avem dureri de dinti, aplicam o felie mica de slanina nesarata pe dintele dureros, intre gingie si obraz, pentru 15-20 de minute. Durerea de dinti dispare treptat.

Cand avem pinten osos (ciocuri), preparam un unguent din 100 g slanina nesarata de porc, tocata marunt, un ou crud si 100 ml otet concentrat. Borcanul cu amestecul se tine intr-un loc intunecos, pana la dizolvarea completa a slaninei, amestecand periodic. Inainte de procedura, calcaiul se tine in apa fierbinte, apoi se aplica pe zona dureroasa un tampon de vata imbibat in unguent. Compresa se aplica pe timp de noapte, dimineata se spala talpa cu apa calda. Durata tratamentului este de 5-7 zile.

http://www.agriculturae.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s