3 ceaiuri care te încălzesc când este frig afară

Ghimbirul este unul dintre cele mai eficiente remedii atunci când temperatura este foarte scăzută.

Ginger tea with lemon

Ceaiurile pot să fie foarte eficiente atunci când temperatura de afară este foarte scăzută şi corpul tău resimte frigul foarte intens. Ca să te încălzeşti rapid apelează la aceste trei ceaiuri cu efect de încălzire şi consumă-le pe parcursul zilelor geroase.

Iată care sunt acestea:

1. Ceaiul de ghimbir

Fierbe 3 rondele de ghimbir proaspăt în 250 mililitri cu apă. Acoperă şi lasă la fiert 15 minute, după care se strecoară, se lasă puţin la răcit şi se adaugă 1/2 linguriţă cu miere de albine şi zeamă de lămâie (opţional).

2. Ceaiul negru cu scorţişoară, cuişoare, cardamom şi nucuşoară

Se fierbe apă pentru ceai, se lasă pliculeţele de ceai negru la infuzat. După ce ai scos pliculeţele se fierbe ceaiul timp de 5 minute împreună cu puţin cardamom, scorţişoară, ghimbir, nucuşoară şi cuişoare. Se strecoară şi se consumă cu puţină miere de albine şi lapte (opţional).

3. Ceaiul verde

Alege un ceai verde de calitate, de preferat sub formă de frunze pe care să le laşi la infuzat în funcţie de instrucţiunile de pe ambalaj.

Sursă. http://www.eva.ro

PS! Ceaiul meu preferat este ceaiul verde. Am marele noroc de un ginere, care mă aprovizionează cu ceai excepțional din China, să-i dea Domnul sănătate. Recent am descoperit un detaliu important în a prepara infuzia de ceai, anume de ceai verde.  Peste firele de ceai adaug exact aceeași cantitate și de zahăr, apoi torn apa clocotită. Un studiu în specialitate menționa, că zahărul ajută ceaiul verde să-și descompună niște elemente, care nu se declanșează fără o ambianță ușor îndulcită. Am îndrăgit această metodă și îmi pare că ceaiul e mult mai gustos!                                                                                Cu urări de poftă bună, Maria BOTNARU

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s